Vergunningen & Veiligheid

Safety nerds

Veiligheid is een van de belangrijkste punten tijdens het organiseren van een evenement. Wij weten als geen ander hoeveel hierbij komt kijken. Feest en veiligheid zijn twee woorden die je niet snel met elkaar zal combineren. Wij wel. Want wij gaan lekker op goed geregelde veiligheidsplannen, protocollen, strakke portofoonberichten en veiligheidshesjes

Geniet van een veilig
evenement

Wij vinden het belangrijk dat jij ook kunt genieten van jouw evenement. Onze taak is dan ook om jouw rots in de branding te zijn tijdens dit project. Wij hebben een goede relatie met zowel de gemeente als de politie. Hierdoor worden mogelijke calamiteiten op een adequate en daadkrachtige manier opgelost.

Onze diensten voor
vergunningen & veiligheid

Aanvragen vergunning

Er zijn verschillende vergunningen nodig voor een evenement. Niet alleen de evenementenvergunning is van belang, maar er zullen ook allerlei ontheffingen moeten worden aangevraagd. Wij kennen de weg en zorgen ervoor dat jij niet voor verassingen komt te staan.

Opstellen veiligheidsplan

Het veiligheidsplan is de safety bijbel van jouw evenement. Hierin staat ieder scenario uitgewerkt en wordt ieder risico beschreven en gemitigeerd. Details zijn hierin belangrijk en het plan wordt tot in de puntjes uitgewerkt.

Veiligheidsdiensten management

Wij kijken kritisch naar de inzet van verschillende diensten om tot de juiste balans tussen veiligheid, effectiviteit en financiën te komen.

Showmanagement

Tijdens de show staan er ijscoole safety managers en CPs met strakke communicatie voor je klaar om het evenement in veilige banen te leiden. Vanuit de CP, het zenuwcentrum van het evenement, wordt het veiligheidsteam aangestuurd. Hier heerst sereniteit om in alle rust de juiste beslissingen te nemen. 

Stap 1

Inventariseren vergunningen

Welke vergunningen zijn er nodig voor het desbetreffende evenement? Is er alleen een evenementenvergunning nodig of komen er ook bijzondere vergunningen of ontheffingen bij kijken?
Stap 2

Uitvragen initiële planvorming veiligheidsdiensten

Er zijn verschillende veiligheidsdiensten nodig op jouw evenement. Denk aan beveiliging, EHBO en verkeersregelaars. Voor elke discipline dient een plan te worden geschreven. We geven de juiste input aan deze diensten zodat snel de juiste plannen opgesteld kunnen worden.
Stap 3

Opstellen veiligheidsplan

De veiligheidsbijbel van jouw evenement: het veiligheidsplan. Hier staat elk denkbaar scenario in verwerkt en deze is tot in de puntjes uitgedacht. Elke risico wordt afgewogen en gemitigeerd.
Stap 4

Evalueren planvormingen en plattegrond

Na ontvangst van alle plannen, moeten deze kritisch bekeken worden. Ook de plattegrond wordt grondig bestudeerd. Hebben we de juiste bezoeker flow te pakken en voldoen alle plannen aan onze hoge eisen?
Stap 5

Indienen vergunningen

Als alle plannen compleet zijn, dan worden deze ingediend bij de juiste instanties. We onderhouden goede relaties met verschillende gemeenten en kennen op de meeste plekken de weg.
Stap 6

Vooroverleg diensten

Vanuit de gemeente of provincie zijn er verschillende veiligheid overleggen en adviezen op de planvorming. Aan de hand hiervan wordt de planvorming aangepast.
Stap 7

Show

Tijdens de show wordt het contact met alle veiligheidsdiensten onderhouden, alsmede met externe diensten zoals politie en handhaving. Er worden assertieve CP’s en ijskoude safety managers ingezet die met zelfvertrouwen en bescheidenheid jouw evenement in veilige banen leiden.
Stap 8

Evaluatie

Na het evenement is er altijd voldoende stof tot nadenken om de volgende editie te verbeteren. Wij luisteren naar alle disciplines, zodat we in de toekomst tot een nog professionelere samenwerking kunnen komen. We horen graag jouw input!
By browsing this site, you agree to our Cookies Policy